Проблеми, които ще срещнете, ако сменяте стъклото на вашия iPhone сами

Проблеми при смяня екрана на вашия iPhone

Когато искате да смените екрана на вашия iPhone, има няколко проблема, с които трябва да сте наясно. В допълнение към очевидното за счупено или напукано стъкло, има и други усложнения, които могат да възникнат. За щастие можете да ги избегнете, като следвате тези съвети.

На първо място трябва да бъдете увереми, че правите разликата между стъкло и дисплей. Много често потребителите не разбират устройството и начина на функциониране на телефона и наричат всичко с общото име дисплей или екран. Ако трябва да сме технически коректни трябва да кажем, че това, което виждаме и докосваме са 2 отделни компонента а понякога в по-редки случаи са 3. В почти всички съвременни терефони имаме няколко отделни пласта: най-отгоре защитно стъкло и под него дисплей и дигитайзер /тъч скрийн/ в едно. Ако поради невнимателно боравене и изпускане счупите стъклото на своя телефон, но на екрана няма петна и при докосване всичко работи коректно, то вие имате нужда от смяна на счупено стъкло.

Ако има нарушена функционалност  при допир, цветни петна, размазани пиксели по картината и телефона не работи коректно, то значи е нарушена целостта на дисплей и дигитайзера още известен като тъч скрийн. Сензорният екран може да не реагира правилно или екранът да е блокирал, което да доведе до загуба на всички възможности за докосване. Ако имате проблем със софтуера, може да изпитате черен екран на смъртта. Това ще ви позволи да коригирате проблема, като рестартирате устройството. В такъв случай потърсете услугата смяна на дисплей за конкретната марка и модел смартфон.

При много малко модерни телефони като Apple iPhone X имаме налични 3 отделни компонента: стъкло, тъч скрийн и дисплей. Дано тази информация ви е била полезна, за да диагностицирате сами проблемът на вашия смартфон и да потърсите подходяща услуга в някой gsm сервиз.

Днес ще концентрираме вниманието си върху по-лекия случай щети, породени от невнимание и удари – смяна на счупено стъкло.

смяна стъкло на айфон

Смяна на счупено стъкло на iPhone

Първо, трябва да знаете, че счупеното или повредено стъкло на iPhone не винаги е резултат от падане. Може да бъде причинено от удар или съприкосновение с други предмети в джоба или чантата ви. Ако стъклотото е счупено или повреден, ще трябва да се свържете с Apple или оторизиран сервиз за ремонт на iPhone, за да го сменят. Потърсете най-близкия до вас gsm сервиз, където ще ви дадат цена за ново стъкло и подмяна на счупеното.

Допълнителни проблеми

Друга възможна причина за черен екран е чипът на сензорния контролер, който може да е неправилно запоен. Трябва да имате под ръка поялник. Ако нямате такъв, можете да опитате със сешоар за 10 секунди, за да разхлабите лепилото.

Справянето със счупено или напукано стъкло може да бъде доста неприятно. Има редица причини за това, включително сядане, когато телефона е в задния ви джоб. Ако обмисляте да смените екрана си, уверете се, че сте намерили реномиран доставчик, който да ви помогне да го направите.

Освен това, ако имате по-нов модел, може да изпитате „плавно нулиране“. Това ще изчисти всички запазени настройки. След като хардуерното нулиране приключи, логото на Apple трябва да се появи на екрана.

Един от най-значимите проблеми, които ще срещнете, когато сменяте стъклото на вашия iPhone, е прословутата грешка 53. Няколко души твърдят, че този проблем е причинен от дефект в дизайна на бутона Home. Освен ако не сте премахнали табелата на бутона Home, може да не успеете да премахнете устройството, без да задействате грешката.

ремонт на счупено стъкло на iPhone

Един добър екран или стъкло за телефона би трябвало да може да издържи на няколко изпускания, но това не е гарантирано. Малки пукнатини в стъклото или пластмасата могат да допуснат проникване на влага в телефона. Това също може да е знак за по-сериозен проблем. Дори и да не го забелязвате, трябва внимателно да следите телефона си за признаци на счупване.

Възможности за поправка

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, когато обмисляте да смените стъклото на вашия iPhone, е да се възползвате от гаранцията си. Apple са много уверени в своите продукти и искат да защитят своите потребители. Затова те с удоволствие ще заменят счупено или напукано стъкло или екран срещу много разумна такса.

Друг вариант за смяна стъкло на Айфон е да намерите оторизиран сервиз, чиито служители са се доказали през годините като професионалисти. В България такива са Mlgroup.