Кои са най-добрите пелети за огрев

В съвременните тежки икономически и дори обществено-социални условия на живот, хората сме принудени да се завръщаме назад към корените си или да се ползваме от вече на пръв поглед прекалено остарели мерки за препитание, живот и дори отопление, та да спестим някой лев. В същото време, кое му е толкова лошото да бъдем спестовни – та дори и да не сме в криза и парите да ни стигат за насъщния, за да запалим огън у дома и да се стоплим, да си починем? В това няма нищо лошо и е не само икономично, но и екологично съобразно.

В тази връзка, няма спор, че ако предпочитаме големи пещи или котели, печки на дърва или камини, оптималният вариант за нас остават добрите стари пeлети. С тях наистина излиза най-евтино и най-практично, а освен това и най-малко мръсно, задимено и т.н. Как да разпознаем обаче добрите, качествени пелети за огрев? Още сега ще разберете. Вижте по какво да ги разпознаете и как успешно да се предпазите от некачествен огрев за своя дом или промишлено предприятие:

Иглолистните пелети са най-качествени

Това е така, защото те доказано имат най-висока калорична стойност. По-тази причина ви трябва доста по-малко количество енергия, за да се стоплите за повече време. Освен това, тези пелети оставят минимално количество дим, прах и мръсотия след себе си, с което, със сигурност, ще се хареса на женската част от аудиторията, на която й е омръзнало да чисти сажди.

Предлаганите от професионална фирма

По-вероятно е тези пелети да са малко по-скъпи по сравнение от пазара на черно, но тези фирми си имат лиценз и разрешение, което означава, че нито вие ще останете излъгани, нито природата ще е пострадала и заради намирането на самите тях, и заради вас самите, които ги ползвате.

Без примеси и синтетични вещества

Вашите пелети трябва да са лишени от всякакви лепила и химични остатъци, защото при горене вие ще дишате тези изпарения, което както се досещате, не е особено здравословно, нали?