Как да избираме складове под наем

Множество трудности крие в себе си началото на собствена дейност. Много индивидуални предприемачи, отлично разбирайки този период, се стремят да икономисат пари от разходите. И това е правилно, логично и много благоразумно. Едно разумно спестяване е ползването на складове под наем.

Взел това решение, предприемачът започва да търси подходящите складови помещения. В този процес – избиране на складове под наем, има няколко правила.

Първо трябва да намерите това помещение, което идеално ще подхожда на вашия бизнес. Особеностите на бизнеса ще определят всички тези параметри, но за по-точно търсене е необходимо да си ги формулирате.

Най-добре вземете лист и в ляво запишете изискванията за складовото помещение по пунктове, а от дясно начертайте няколко колони. Във всяка колона отгоре запишете компанията, която вие направила предложение за наем. Ако вашето искане е уважено, то поставете отметка. В който вариант отметките са повече, то това помещение изберете.

Може да направите този анализ по-изчерпателен. Слагайте в колоните не отметки, а оценки по петобалната или десетобалната системи. Ситуациите ще бъдат различни, изходът от които ще ви помогне да намерите най-подходящите складове под наем.

Наемането на складово помещение от собственика може да предизвика различни изисквания. Те зависят от мащабността на вашия бизнес, от тези задачи, които ви предстоят да решавате в бъдеще, и планирайте всичко в детайли, за да не бягате после от помещение в помещение, когато в бъдеще се появят нови перспективни задачи.

Трябва да се ориентирате и за естетични, санитарни, противопожарни и функционални изисквания към складовете под наем.

Най-добре е да започнете сътрудничество с професионален наемодател – собственик на складове, който след разговора с вас сам ще ви предложи най-подходящото помещение.

Мениджърът на такава компания трябва да има голям опит и умение да разбира желанието на клиента, свободно да борави с термини и понятия, които ще бъдат използвани в договора, и на които ще бъде основана бъдещата работа.

И само тогава вашето бъдеще с наемодателя ще бъде безоблачно, без редовно срещаните проблеми.

При вземането на складове под наем обърнете внимание за налично качествено отопление. Ако склада е с големи размери и високи тавани, проверете има ли завеси над входа, това съществено икономисва средствата ви за отопление. Освен това, те трябва да са правилно поставени, за да осигуряват циркулация на въздуха и смесване на ниския хладен и горния горещ въздух.

Ако вашето решение при организация на бизнеса е наемане на складови помещения, то изисквайте монтиране на устройство за проследяване.